Voor een effectieve aanpak van een jonge veelpleger is het cruciaal om een goed beeld te vormen van zijn motivatie om een andere weg in te slaan. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het jarenlange onderzoek van Ido Weijers naar jonge recidivisten. Om een goed beeld te krijgen van de motivatie van de jongere heeft professor Weijers op verzoek van het veld enkele jaren geleden een Vragenlijst ontwikkeld. Deze Vragenlijst is inmiddels op uiteenlopende plekken gebruikt onder meer door professionals bij de jeugdreclassering, de Raad voor de kinderbescherming en de forensische psychiatrie. Op dit moment worden op meerdere plaatsen voorbereidingen getroffen om met deze Vragenlijst te gaan werken. Tegelijkertijd zijn er nog vragen over de condities, de toepassing en de monitoring van de Vragenlijst.
Daarom organiseren wij op 27 maart een symposium waarbij nader op de toepassing van de Vragenlijst zal worden ingegaan en ruim gelegenheid zal zijn om opgedane ervaringen te bespreken en op vragen in te gaan. Denk aan de definitie van een jonge verpleger, ofwel: wanneer is de Vragenlijst relevant? Denk aan de condities en de sfeer van het gesprek, dat absoluut niet het karakter van een verhoor mag hebben. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen als de tijd die het afnemen van de Vragenlijst kost en of het interview ook digitaal kan worden afgenomen. AanmeldenInfo & Programma
UPDATE: Informatie betreft het coronavirus in relatie tot onze congressen.
Voor zakelijke congressen leek er zicht te zijn op uitzondering van de regel voor groepsgrootte van maximaal 30 personen (met inachtneming van 1,5 mtr afstand, gebruik van mondkapje en overige hygiënemaatregelen), maar dit is helaas niet het geval. Voorlopig zijn de huidige maatregelen om het coronavirus tegen te gaan van kracht en zijn wij genoodzaakt om de organisatie van congressen verder aan te passen op de mogelijkheden.
De programma’s voor de komende congressen zullen om deze reden plaatsvinden op een alternatieve locatie zonder fysieke deelnemers. Deelnemen kan dan online via livestream.
Naast veiligheid heeft dit ook nog als voordeel dat u geen reistijd heeft en toch uw registratiepunten kunt halen. Maar ook dat u, wanneer u verkoudheidsklachten heeft of in quarantaine zit, veilig kunt deelnemen aan het congres.
De online livestream organiseren wij voor u met Zoom Webinar. Voor online deelnemers is het mogelijk om vragen te stellen aan de spreker op het podium. Vragen van online deelnemers vanuit huis, praktijk of kantoor kunnen gesteld worden aan de spreker via Q&A. Naast de spreker(s) op scherm, zijn ook de powerpoints zichtbaar.