Het gaat goed met de meeste kinderen, maar opgroeien en ontwikkelen doe je met vallen en opstaan – en daar leer je ook van. Natuurlijk maken we ons wel zorgen over sommige kinderen. Twee remedies lijken daarvoor belangrijk: positieve gedragsondersteuning en interdisciplinair samenwerken. Deze thema’s staan dan ook centraal op dit congres. Daarbij wordt steeds meer verwacht van de basisvoorzieningen: de kinderopvang en de school.
Veel verschillende partijen werken aan een goede ontwikkeling van het jonge kind: de jeugdarts, pedagogisch medewerkers, beleidsadviseurs, leraren, specialisten en welzijnsprofessionals. Het jonge kind: dat zijn kinderen van 0-7 jaar! Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich snel kunnen ontwikkelen in deze leeftijd. Je kunt je verbazen en verbluft staan over wat ze vandaag doen. Maar er zijn soms ook zorgen over de jonge kinderen. Soms heb je hulp en expertise nodig voor een goede ontwikkeling van het kind dat dan ook binnen handbereik.
Simone den Hollander, senior adviseur Sardes
Dr. Sanne M. de Vet, pedagoog-onderzoeker, Partou
Drs. Paul van der Velpen, Oud-directeur GGD Amsterdam, adviseur publieke gezondheid. Als adviseur betrokken bij het programma Kansrijke Start. Auteur van het boek "Meer gezonde jaren voor iedereen".
José Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige, en Supervisor (LVSC). Zij is ook docent, trainer en coach.
Berry Tielbeke, Kinderopvang Solidoe en projectleider IKC's
Brenda Best, pedagogisch coach en beleidsmedewerker inclusie en Marianne Betjes, domeinregisseur IKC de Nieuwe Draai
Voor zakelijke congressen leek er zicht te zijn op uitzondering van de regel voor groepsgrootte van maximaal 30 personen (met inachtneming van 1,5 mtr afstand, gebruik van mondkapje en overige hygiënemaatregelen), maar dit is helaas niet het geval. Voorlopig zijn de huidige maatregelen om het coronavirus tegen te gaan van kracht en zijn wij genoodzaakt om de organisatie van congressen verder aan te passen op de mogelijkheden.
De programma’s voor de komende congressen zullen om deze reden plaatsvinden op een alternatieve locatie zonder fysieke deelnemers. Deelnemen kan dan online via livestream. Naast veiligheid heeft dit ook nog als voordeel dat u geen reistijd heeft en toch uw registratiepunten kunt halen. Maar ook dat u, wanneer u verkoudheidsklachten heeft of in quarantaine zit, veilig kunt deelnemen aan het congres.
De online livestream organiseren wij voor u met Zoom Webinar. Voor online deelnemers is het mogelijk om vragen te stellen aan de spreker op het podium. Vragen van online deelnemers vanuit huis, praktijk of kantoor kunnen gesteld worden aan de spreker via Q&A. Naast de spreker(s) op scherm, zijn ook de powerpoints zichtbaar.