020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Webinar Lastig gedrag behandelen aan de hand van lichaamstaal - tweede editie

10 februari 2022

Logacom Online

€ 120,00 excl. BTW

Webinar Lastig gedrag behandelen aan de hand van lichaamstaal

Tot rust brengen van lichamelijke reflexen

Meer informatie over dit webinar en de spreker vindt u ook op www.webinar.logacom.nl

In plaats van te kijken naar lastig gedrag, leert u in dit webinar te kijken naar bewegingen van het kind. Aan de manier van bewegen kunnen we namelijk zien waar het vastloopt: fysiek-emotioneel en cognitief. Maar ook waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Dat is wat aan de orde komt tijdens dit webinar.

Je ontdekt dat wiebelkonten, dromers, driftkikkers of moeilijke slapers wel anders willen maar meestal niet anders kunnen dan dit gedrag vertonen. Het zijn reddingsacties om zich staande te houden, aangestuurd door het brein en zijn beschermende, primaire reflexen.

Dit wordt niet altijd herkend waardoor er alleen hulp wordt geboden voor datgene wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het kind wordt geholpen om zijn emoties te reguleren, prikkels beter te verwerken of het krijgt ondersteuning voor schoolse taken. Maar door lichaamstaal te observeren kunt u overgaan tot effectief behandelen, dat wil zeggen de stress er af halen.

Gratis bij deelname


Prachtig lastig
Carla van Wensen
t.w.v. €22,50


Carla van Wensen

Carla van Wensen (1967) heeft zich na haar opleiding tot fysiotherapeut en later manueel therapeut, gespecialiseerd in het werken met kinderen en huilbaby’s. Daarnaast volgde zij verschillende opleidingen in de natuurgeneeskunde, vitaliteitskunde, reflexintegratie en NEI therapie.

Carla geeft geaccrediteerde workshops en scholing (kind in evenwicht) voor professionals werkzaam met het kind. Daarnaast begeleidt zij in haar praktijk het kind met hechtingsproblematiek en/of niet begrepen fysieke klachten.

Programma

13:15 uur Ontvangst in virtuele wachtkamer
13:30 uur Inloop Meeting room
13:35 uur Intro
Korte toelichting webinar met belangrijkste huishoudelijke mededelingen.
13:45 uur Bewegingen en vastlopen van het kind
In het eerste deel wordt ingegaan op de onlosmakelijke verbinding tussen het brein en het bewegen. Je ontdekt hoe je via het bewegen het ontwikkelen/leren kunt beïnvloeden en hoe je aan de manier van bewegen kunt zien waar het kind vastloopt en waarom het kind vastloopt: fysiek, emotioneel of mentaal. Er komen cases voorbij van kinderen die je vast en zeker uit je eigen omgeving herkent.
14:25 uur Vraag en antwoord
14:35 uur Pauze
14:45 uur Interventietechniek reflexintegratie: uit de alarmstand halen
In dit gedeelte bespreken we een tweetal primaire reflexen. Wat is een reflex? Hoe draagt deze bij aan de ontwikkeling en wat gebeurt er onder stress? Je krijgt een inkijkje in reflexintegratie, een interventietechniek om reflexen tot rust te brengen waardoor het kind uit de alarmstand kan komen.
15:25 uur Vraag en antwoord
15:35 uur Pauze
15:45 uur Breakout sessie
16:15 uur Epiloog van Carla van Wensen met rondvraag en ruimte voor online debat
16:30 uur Einde