020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Webinar zet kinderen stevig en weerbaar in de wereld

30 juni 2021

Logacom Online

€ 95,00 excl. BTW


Aanmelden

Werk maken van je pedagogisch maatschappelijke opdracht in het werken met kinderen

Wat wil je dat de kinderen in jouw groep leren? Hoe wil je dat ze het leven instappen, relaties opbouwen en de uitdagingen die op hun pad komen aangaan? Antwoord op onder andere deze vragen vormen jouw doel in onderwijs of kinderopvangpraktijk. Ben je op zoek naar inspiratie of handvatten om (samen met je collega's) dichtbij de essentie van wat je belangrijk vindt te komen en te blijven? In dit webinar word je aan het denken gezet over jouw eigen onderwijs of kinderopvangpraktijk en krijg je handvatten aangereikt om dichter te komen bij waar het in jouw visie werkelijk over gaat.

Een visie of missie formuleren is niet zo’n grote kunst. Die visie ook zichtbaar laten worden in je dagelijkse praktijk, dat is het meest complexe stuk. Er zijn zoveel keuzes die je kan maken om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen in jouw groep. Keuzes in inrichting, aanschaf van methodes of keuze voor werkvormen, maar ook in keuze van gedrag of omgang met de kinderen en je collega's. Keuzes die je in het moment van beslissen enorm kunnen inspireren, maar in een mix met elkaar niet altijd het effect hebben wat je beoogde.

Wat wil je bereiken en hoe doe je dat (denk je) nu? In een afwisselende mix van praktijk en theorie laat Wilma van Esch je nadenken over je eigen praktijk. Wat wil je, wat kun je, wat doe je? En wat ga je morgen aanpakken? Over en weer zijn er ervaringen die je uitnodigen om na te denken over je eigen praktijk. Ervaringsverhalen zorgen ze voor begrip en herkenning, of ze laten je ontdekken dat je elkaar nog niet helemaal begrepen hebt of hetzelfde belangrijk vindt.

Ervaringsverhalen die verbinden,die betekenis geven,
dingen duidelijk maken en uitnodigen.


In dit inspirerende webinar neemt Wilma van Esch je via praktische voorbeelden en stukjes theorie naar dat wat ons te doen staat: Kinderen op een weerbare, stevige manier de wereld in laten groeien. Vol ondernemingszin en verbeeldingskracht. Juist ook in deze bijzondere tijd.
Dit webinar geeft je inzicht en uitzicht, zodat je met hernieuwde inspiratie dit jaar kunt afronden en met frisse energie en ideeën het nieuwe schooljaar in zult gaan.

Doelgroep

Professionals die met jonge kinderen (0 tot 8 jaar) werken in kinderopvang, basisonderwijs, MBO en HBO


Meer informatie over dit webinar vindt u op www.webinar.logacom.nl

Aanmelden