020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

8e Jaarcongres Huiselijk geweld

25 november 2021

Logacom Online

€ 275,00 excl. BTW


Aanmelden


Huiselijk Geweld is breed. Denk aan: partnergeweld, lichamelijke, seksuele of psychische kindermishandeling, kinderen die getuige zijn van geweld tussen hun ouders, kinderen die hun ouders mishandelen, mantelzorgers wiens zorg ontspoort, jongeren die te maken hebben met beperkte vrijheden om de familie-eer te waarborgen, verkeringsgeweld en grensoverschrijdingen via internet.

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn lastig de wereld uit te helpen - het is en blijft één van de grootste geweldsproblemen in Nederland. Jaarlijks zijn zo’n 200 000 volwassenen en 119 000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld. Uit het onderzoek 'De prevalentie van huiselijk geweld' blijkt dat ongeveer een op de 20 (5,5%) volwassenen in een periode van vijf jaar naar eigen zeggen wel eens met een voorval van fysiek en/of seksueel geweld in huiselijke kring te maken heeft gehad. Het gaat om 6,2% van de vrouwen en 4,7% van de mannen. Dit zijn in totaal circa 747.000 mensen van 18 jaar of ouder. Zij zijn in de genoemde periode van vijf jaar slachtoffer geweest van minstens één incident dat werd gepleegd door iemand uit de brede huiselijke kring: van partner, ex-partner, andere gezins- en familieleden tot huisvrienden.

Handelingsverlegenheid blijft een groot probleem bij het tegengaan van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je denkt het, je ziet het, je vermoedt het - maar de stap om er daadwerkelijk iets mee te doen, aan te kaarten, aan te geven blijft ingewikkeld. Door de campagnes en door de extra nadruk zal hierin beweging moeten komen.

Congrespartner Civil Care is van mening van het beter moet, maar ook beter kan. Samen met Logacom is een nieuw en actueel congresprogramma in ontwikkeling om huiselijk geweld beter aan te pakken en de zorg voor slachtoffers te verbeteren.
Het programma voor de 8e editie van dit congres is nog in ontwikkeling en zal medio augustus 2021 worden afgerond en gepubliceerd op www.huiselijkgeweldcongres.nl.


Korting op voorinschrijvingen en Early Birds
Voor inschrijvingen die gedaan worden voordat het programma gereed is, geldt een aantrekkelijke korting van maar liefst 40 euro. Deelname bedraagt dan €235,- excl btw. Nadat het programma gepubliceerd is, geldt het Early Bird tarief van €245,- per persoon, dit is €30,- korting op de deelnameprijs en is geldig op aanmeldingen die vóór 16 september 2021 online worden voltooid.

Heeft u vragen of opmerkingen over het congres? Neemt u dan gerust contact met ons op via 020-3203364 of office@logacom.nl

Informatie betreft het coronavirus in relatie tot het Jaarcongres Participatie en Herstel.

Het aantal COVID-19 besmettingen is helaas nog niet onder controle in Nederland. Gezien we momenteel nog in een lockdown zitten, de getroffen coronamaatregelen voorlopig nog van kracht zijn en vaccinatie (van iedereen die dat wenst) nog even op zich laat wachten, hebben wij besloten om het eerste half jaar van 2021 nog geen fysieke bijeenkomsten te organiseren. 

Het 8e Jaarcongres Huiselijk Geweldop 25 november 2021 verzorgen wij sowieso online via Livestream, maar wanneer de regels het toelaten bent u als deelnemer ook op locatie welkom. Zodra hier meer over bekend is vermelden, dan wij dat op deze website en informeren wij reeds ingeschreven deelnemers per mail.

Heeft u vragen over onze congressen of de status van wijzigingen? Neem dan gerust contact met ons op middels contactformulier.
Aanmelden