020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

*Geannuleerd* Webinar werk maken van betrokkenheid deel 1 van 2

18 juni 2020

Logacom Online

€ 95,00 excl. BTW

Webinar werk maken van betrokkenheid deel 1 van 2


Meer informatie over dit webinar vindt u op www.webinar.logacom.nl

“Als ik in mijn tuin bezig ben, merk ik plots op dat een jonge merel mij regelmatig komt opzoeken. Hij heeft door dat als ik de grond aan het bewerken ben, dat daar wel enig voedsel naar boven komt” (Prof. F. Laevers)

Het woord betrokkenheid nemen we allemaal makkelijk in de mond. Maar juist betrokkenheid doet er werkelijk toe om alle kinderen in ontwikkeling te zetten. Het is de barometer van je school en opvang. Wanneer kinderen hoog betrokken zijn, vindt er fundamentele ontwikkeling plaats. Betrokkenheid zorgt voor een grotere output bij kinderen, waardoor zij hun zin in leren en exploreren (vergroten) en met maximale kansen voorbereid worden op het latere leven.

Waarom focussen op betrokkenheid? Zo is het ook met betrokkenheid creëren in je organisatie. Op zoek gaan welke aanpak effectief is en dus leerwinst oplevert, welke aanpak ‘slaat aan’ bij de kinderen. Het aanbod zo aanbieden dat ze er spontaan noodzakelijk voedsel in zien. Dat ze elke keer opnieuw gemotiveerd worden, zin krijgen in leren/ontwikkelen en in hun kracht gaan staan. Met het in kaart brengen van betrokkenheid krijgen we onmiddellijk feedback over de mate waarin een (bijgestelde) aanpak succes heeft

Tweedelig webinar Het webinar Werk maken van betrokkenheid bestaat uit twee delen. Na het Webinar Werk maken van betrokkenheid, deel 1 op 18 juni 2020 is het Webinar Werk maken van betrokkenheid, deel 2 op 2 juli 2020. Het tweede deel van het webinar gaat dieper in de theorie en handvatten die gegeven zijn in deel één.

De webinars zijn als twee opvolgende delen te volgen, maar u kunt ook alleen Webinar Werk maken van betrokkenheid, deel 1 volgen. Deelname aan deel twee is geen verplichting. Zonder deelname aan het eerste webinar is het helaas niet mogelijk om aan Webinar Werk maken van betrokkenheid, deel 2 deel te nemen. Deel twee is echt een verdieping/vervolg op deel één.

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor: leerkrachten in de onderbouw, (ortho)pedagogen, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. En natuurlijk ieder ander die werkt met jonge kinderen.

Reekskorting Bij deelname aan meerdere webinars is er een reekskorting van toepassing, deze kan oplopen tot €15,00 per deelname. Wanneer u zich inschrijft voor een webinar ontvangt u direct een persoonlijke kortingscode en volgnummer op te gebruiken bij uw volgende inschrijving. Met de invoering van uw persoonlijke kortingscode, worden uw gegevens uit onze database opgehaald (u hoeft deze dus niet nogmaals in te voeren) en wordt uw korting automatisch op de factuur verwerkt.

Suze Roelofs-Emonds

Suze Roelofs-Emonds (1974) heeft haar hart verloren aan het onderwijs. Ze heeft twintig jaar ervaring in het procesgericht begeleiden van kinderen in het (speciaal) basisonderwijs. Samen met haar zus Ellen is ze eigenaar van Tweemonds.nl: het centrum voor welbevinden en betrokkenheid. Tweemonds is gespecialiseerd in het procesgericht begeleiden van mensen waarbij welbevinden en betrokkenheid gelden als belangrijkste kwaliteitsindicatoren van ontwikkeling. En dat geldt voor mensen van 0 tot 100 jaar. Daarom richt Tweemonds zich op iedereen die met kinderen leeft en werkt, van schoolleider tot ouder, van pedagogisch medewerker tot docent vo. Tweemonds is in staat mensen te begeleiden in het luisteren naar hun hart voor kinderen, dat te conceptualiseren met het hoofd en tot slot de vertaalslag te maken naar het handelen. Met veel gevoel voor de weerbarstige praktijk en de legitimatie op zak hebben Suze en haar zus Ellen met een dosis humor, herkenbaarheid en scherpte een bijzondere combinatie in huis die in een grote diversiteit aan vormen is in te zetten. Tweemonds vertegenwoordigt CEGO Nederland en werkt samen met het expertisecentrum EGO (CEGO) van de KU Leuven. Onze trainingen steunen op een wetenschappelijke basis van eigen onderzoek (CEGO Leuven) en onderzoek van anderen, maar zijn ook sterk praktijkgeoriënteerd.

Programma

19:00 uur - Inloop Meeting room
19:05 uur - Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
19:15 uur - Wat is betrokkenheid, hoe herken je het en hoe meet je het?
Interactieve werksessie waarbij theoretische kennis afgewisseld wordt met interactie, in het programma zijn zowel individuele als groepsopdrachten verwerkt.
20:15 uur - Pauze
20:25 uur - Wat is betrokkenheid, hoe herken je het en hoe meet je het?
21:30 uur - Einde