020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Webinar rijke leeromgeving

9 juni 2020

Logacom Online

€ 95,00 excl. BTW

Webinar rijke leeromgeving


Meer informatie over dit webinar vindt u op www.webinar.logacom.nl

Een rijk milieu is essentieel als je betrokkenheid bij kinderen een kans wilt geven. Ruimte moet uitdagen, bijdragen aan de ontwikkeling en educatie van kinderen. Ruimte, de educatieve omgeving, is letterlijk een ruim begrip. Bij de invulling en inrichting is het van belang dat een aantal basiselementen in samenhang zijn. Kinderen hebben er recht op dat de ruimte waar zij een groot deel van hun tijd doorbrengen, rijk is. Rijk in de zin van een grote rijkdom aan mogelijkheden om geïnspireerd te raken, contact te maken en kennis op te bouwen. Een verzorgde en voorbereide omgeving die ervoor zorgt dat de ruimte echt een eigen pedagogische waarde heeft. Een leeromgeving met uitdagende activiteiten en materialen, die overzichtelijk en uitdagend ingericht is en kinderen aanzet om hun potentieel aan te spreken. Niet enkel in de onderbouw, ook in de midden- en bovenbouw in het onderwijs en in de opvang.

Tijdens deze werksessie krijgen de kaders ruimte, tijd en criteria betekenis en we onderzoeken de verhouding tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Er is volop inspiratie en tijd voor het creëren van een uitdagende leeromgeving. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen op het leerplein of in het lokaal volop uitgedaagd worden en de verantwoordelijkheid en vrijheid krijgen die zij aankunnen.


Dit webinar past erg goed bij het Webinar geef kinderen het stuur in handen dat op 2 juni gegeven wordt door Suze Roelofs-Emonds.
Voor wie? Het congres is bedoeld voor: leerkrachten in de onderbouw, (ortho)pedagogen, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. En natuurlijk ieder ander die werkt met jonge kinderen.

Reekskorting Bij deelname aan meerdere webinars is er een reekskorting van toepassing, deze kan oplopen tot €15,00 per deelname. Wanneer u zich inschrijft voor een webinar ontvangt u direct een persoonlijke kortingscode en volgnummer op te gebruiken bij uw volgende inschrijving. Met de invoering van uw persoonlijke kortingscode, worden uw gegevens uit onze database opgehaald (u hoeft deze dus niet nogmaals in te voeren) en wordt uw korting automatisch op de factuur verwerkt.

Bianca Donkers-van Eck

Bianca heeft 20 jaar gewerkt op E.G.O.-school de Bonckert in Boxmeer. In de laatste jaren als leerkracht is zij zich gaan specialiseren op het inrichten van scholen en verrijken van ruimtes waar kinderen spelen en werken. In haar werk bij Tweemonds neemt Bianca je graag mee in een ontdekkingstocht over een rijke speel/leeromgeving. Voor alle kinderen is het van groot belang dat ze zich thuis voelen in een ruimte en dat ze zin hebben om te gaan ontdekken, te ondernemen, te spelen en te leren. Wil jij ontdekken wat de omgeving met kinderen kan doen? Wil jij de ontdekkingsreizigers, de ondernemers, de dromers, de aanpakkers, de creatieveling, de denkers aanzetten tot spelen en leren? Zie je even niet meer hoe het nog anders kan en daarbij geholpen worden? Bianca komt graag met de KLUSBUS langs. Naast het verrijken van speel-leeromgevingen en projectleider van de KLUSBUS, houdt Bianca zich binnen Tweemonds bezig met het begeleiden van teams en individuele coaching van leerkrachten en pedagogisch medewerkers.

Programma

15:00 uur - Inloop Meeting room
15:05 uur - Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
15:15 uur - Hoe rijk is jouw leeromgeving?
Heb je behoefte aan een nieuwe ‘prikkel’? Heb je nu eindelijk tijd om je hoek te verrijken of je wanden mee te laten doen in je rijke leeromgeving? Neem dan deel aan deze sessie en je ontvangt allerlei frisse ideeën!
16:15 uur - Pauze
16:25 uur - Hoe rijk is jouw leeromgeving?
17:30 uur - Einde