020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Webinar Online (beeld)bellen en zelfregulatie

7 mei 2020

Logacom Online

€ 50,00 excl. BTW


Webinar Online (beeld)bellen en zelfregulatie


Webinar kick off: Deelname voor maar 50 euro!


Online gespreksvoering is nu dé manier om contact te hebben met cliënten. Het thuiswerken gaat ons steeds makkelijker af, toch zijn er een aantal belangrijke tips die kunnen helpen met het online contact. Tijdens dit webinar ga je aan de slag met de volgende vragen: Hoe begin jij je online of telefonische gesprekken? Hoe breek je het ‘online ijs’ met bestaande of nieuwe cliënten? Hoe houd je contact tijdens (online) bellen? En wat zijn positieve bijeffecten van online gesprekken?

Iedere cliënt heeft zijn eigen uitdagingen, zorgen en overlevingsreacties op het coronavirus en de zelfquarantaine. Door de overlevingsreacties gaan we ongemerkt bij onszelf weg en komen we terecht in een overlevingsstrijd. Tijdens de Webinar Online (beeld)bellen en zelfregulatie bespreekt Drs. Puck van Groningen hoe cliënten deze overlevingsstrategieën ervaren. Met het herkennen en benoemen van deze strategieën komt de cliënt tot zelfinzicht. Zo krijgt hij of zij meer regie, en de mogelijkheid zich beter aan te passen aan de bizarre huidige situatie.

Hoe kan je online werken met grenzen, nabijheid en afstand? Hoe kan je een korte meditatie of een zelfregulatie oefening doen? En hoe weten jij en je cliënt of deze oefening aanslaat?

Tijdens het webinar worden theorie en praktijkoefeningen afgewisseld, om zelf te ervaren hoe effectief de oefeningen zijn. Er worden regulatieoefeningen gepresenteerd uit het boek Psycholoog en (zelf)regulatie en een aantal nieuwe oefeningen die nog niet eerder aanbod zijn gekomen. De lichaamsgerichte oefeningen zijn regulerend voor zowel therapeut als cliënt. Toepasbaar voor een ieder met of zonder een lichaamsgerichte achtergrond. Door eerst zelf te ervaren hoe het werkt, kan je kleine experimenten opzetten ter ondersteuning van de cliënt tijdens beeldbellen.

PROGRAMMA

13:20 uur ONTVANGST in virtuele wachtkamer
13:30 uur INLOOP Meeting room
13:35 uur INTRO Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.

13:45 uur ONLINE SESSIES EN ZELFREGULATIE
Na een regulatieoefening worden de signalen van mogelijke overlevingsstrategieën specifiek voor deze tijd in kaart gebracht. Vervolgens komt aanbod hoe je tijdens het online gesprek de informatie krijgt om je cliënt te ondersteunen met deze klachten. Aan de hand van de klachten doen we een aantal oefeningen en een korte meditatie.
14:25 uur PAUZE

14:35 uur ONLINE SESSIES ZELFREGULATIE OEFENINGEN
We starten weer met een regulatieoefening. Daarna gaan we in op het optimaal contact houden tijdens de online sessie. We sluiten af met een uitbreiding van de korte online meditatiesessie uit deel 1.
15:15 uur VRAAG & ANTWOORD bij presentatie
15:25 uur PAUZE

15:35 uur EPILOOG van Puck van Groningen met rondvraag en ruimte voor online debat
16:00 uur EINDE

Voor wie?

Puck van Groningen richt zich tijdens het webinar op collega psychologen. Daarnaast is deze online bijeenkomt geschikt voor andere professionals die online sessies en behandelingen geven aan cliënten. De oefeningen worden vooral zittend uitgevoerd, speciaal aangepast aan het beeldbellen. Maar zijn ook bruikbaar en ter inspiratie voor offline gesprekken.

Met Puck van Groningen
Auteur van Psycholoog en (zelf)regulatie
Puck van Groningen heeft een eigen praktijk waar zij multidisciplinair samenwerkt. In haar zoektocht naar optimaal contact en transparantie in de therapeut-cliënt-relatie heeft ze antwoorden gevonden in een combinatie van evidenced based denken vanuit de psychologie, aangevuld met oplossingsgericht werken, de wijsheid van de school van Ridhwan en de Sensorimotor Psychotherapie. Zo integreerde ze eenvoudige manieren van zelfregulatie om met behoud van professionaliteit compassievol, warm, transparant, efficiënt en met optimaal contact therapie te beoefenen. De combinatie van professionaliteit en optimaal contact maakt dat cliënten zich gehoord en gezien voelen. Zo ontstaat er een veilig klimaat in de behandelkamer om naar de kern toe te gaan die achter de overlevingsstrategieën opgeborgen ligt. Door optimaal contact en regulatie wordt werken aan moeilijke onderwerpen beter hanteerbaar. De effecten zijn zo groot dat Puck haar kennis graag deelt.