Een korte introductie tot twee kerngebieden van het jeugdrecht: kinderbescherming en beroepsgeheim.
Middagsymposium Meertaligheid, diversiteit en culturele verschillen thuis en op school
Masterclass triple problematiek: LVB, verslaving en psychische klachten Signaleren, behandelen en begeleiden
Congres over baby's en alles wat van invloed is op hun ontwikkeling.
Het complete programma

Middagsymposium Snelle effectieve traumatherapieën

18 juni 2020

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 159,00 excl. BTW
Aanmelden

Middagsymposium Snelle effectieve traumatherapieën


Op neurobiologie en hersenwerking gebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Zo heeft EMDR eind vorige eeuw voor traumabehandeling veel in gang gezet. Inmiddels zijn er echter nog weer snellere, effectieve traumatherapieën. In dit middagsymposium bespreekt Carien Karsten de achtergrond en toepassing van deze nieuwe traumatherapieën zoals EMDR 2.0, Flash, HAT en Woosh-techniek.

Zij zal laten zien hoe de nieuwste inzichten op het gebied van hersenonderzoek en neurobiologie helpen om trauma’s sneller en effectief te identificeren en te behandelen. Het gaat onder andere over de verschillende manieren waarop je het werkgeheugen kunt belasten om ingesleten herinneringen van betekenis te doen veranderen. En over de manier waarop je als therapeut gebruik kunt maken van de subliminale (net onder de grens van het bewustzijn) werking van het geheugen. Het laatste is vooral van belang bij cliënten met weerstand of dissociatie.
Bij deelname inbegrepen:


Hoe swipe je een trauma weg?
Carien Karsten
t.w.v. €26,00
Programma

13.00 - Inloop

13.30 - Opening Carien Karsten
Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft workshops en trainingen over preventie van stress en burn-out. Ze is werkzaam in een eigen praktijk in Amsterdam en redacteur van het EMDR Magazine.

13.35 - De Window of tolerance en snelle traumatherapie
De Window of tolerance neemt af bij chronische stress en traumatisering. Inzichten vanuit hechtingstheorie en werking van het geheugen kunnen helpen om de Window of tolerance te vergroten. Demonstratie van het verband tussen neurobiologische inzichten en de snelle traumatherapieën.

14.30 - Pauze

15.00 - Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
Voorbeelden van de nieuwe traumatherapieën, indicatie wanneer welke te gebruiken, en korte oefeningen om vertrouwd te raken met de werkwijze. Bij het oefenen met de Flash-techniek en EMDR 2.0 kunnen deelnemers werken met eigen herinneringen, zonder deze te hoeven delen (blind to therapist).

16.00 - Vragen en discussie met de zaal

16.15 - Borrel

Doelgroep

(gz)psychologe, psychiaters, psychotherapeuten, psychosomatische fysiotherapeuten, professionele hulpverleners en coaches.


Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u op www.180620.logacom.nl Aanmelden