Voor hulpverleners die werken met jongeren net complexe problematiek en uithuisplaatsing in beeld
Congres over baby's en alles wat van invloed is op hun ontwikkeling.
Congres over trauma; achtergronden & methoden, ontwikkelingen, preventie & behandeling
Middagsymposium Meertaligheid, diversiteit en culturele verschillen thuis en op school
Congres voor professionals werkzaam in primair onderwijs, zowel onderbouw, bovenbouw en passend onderwijs.
Het complete programma

Ouderschapskennis expert-meeting: Samengestelde gezinnen

13 november 2019

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 159,00 excl. BTW

Expert-Meeting Ouderschapskennis

Samengestelde gezinnen; de moet- en mijdregels op weg naar stiefsucces

Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op www.131119.logacom.nl

We kennen de cijfers; meer dan de helft van de samengestelde gezinnen loopt uit op een tweede scheiding. Ongelooflijk frustrerend, en vaak ook beschadigend, terwijl het begint met goede bedoelingen en hoge verwachtingen. Hoe komt het dat het niet lukt? Ligt het aan (het gebrek aan) de bloedband die kruipt waar ie niet gaan kan? Welke dilemma’s, belangen en emoties dwarsbomen een succesvolle en duurzame samenvoeging van systemen? Wat kun je er als professionals en omstanders aan bijdragen dat samengestelde gezinnen wél slagen?

Greet Meesters gaat in gesprek met Gideon de Haan over morele dilemma’s en strijdpunten, de rol van emoties, wat het van ouders/volwassenen vergt om een veilige plek te creëren voor elkaars kinderen en zichzelf en hoe je daar als leerkracht, ouderbegeleider, jeugdzorgmedewerker of andere betrokken professional een rol in kunt spelen.

Sprekers
Greet Meesters, gespreksleider, auteur van Kind en Echtscheiding en trainer voor kinderrechters ‘in gesprek met kinderen en ouders’.
Gideon de Haan, gezinscoach, mediator, auteur van Stiefsucces én ervaringsdeskundige.

Programma

14.00 uur Inloop met koffie en thee

14.30 uur Greet Meesters in gesprek met Gideon de Haan
Greet Meesters gaat in gesprek met Gideon de Haan over morele dilemma’s en strijdpunten, de rol van emoties, wat het van ouders/volwassenen vergt om een veilige plek te creëren voor elkaars kinderen en zichzelf en hoe je daar als leerkracht, ouderbegeleider, jeugdzorgmedewerker of andere betrokken professional een rol in kunt spelen.

15.20 uur Koffie – en theepauze

15.40 uur In gesprek met de zaal

16.30 uur Netwerkborrel

17.30 uur Einde


Doelgroep
De expert-meetings van het vaktijdschrift Ouderschapskennis zijn voor iedereen die in zijn werk ouders ontmoet. Om kennis op te doen maar ook om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het behartigen van de belangen van ouders, in gesprek gaan met het ouderperspectief als uitgangspunt, de psychologie van ouderschap doorgronden – dat is en blijft complexe materie.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.