Ouderschapskennis expert-meeting: Preventie kindermishandeling

2 juli 2019

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 159,00
Aanmelden

Expert-Meeting Ouderschapskennis

Preventie kindermishandeling: wat kun je doen voor ouders vóórdat het misgaat thuis
Peter Gielissen in gesprek met Sandra van Gameren

Meer informatie: www.020719.logacom.nl

Is kindermishandeling te voorkomen? Door wie? Welke interventies zijn er al en waarom blijven dan toch de cijfers alarmerend hoog? Wat kun je doen voor ouders om te voorkomen dat het misgaat thuis? Hoe ga je in gesprek met ouders om hen te verleiden het beste voor hun kind te doen (en erachter te komen wat ze daarbij nodig hebben)? Wat kan je helpen in die soms lastige gesprekken met ouders? Deze bijeenkomst is bij uitstek geschikt voor CJG-medewerkers, buurtteams, kraamverzorgenden, leerkrachten en beleidsmakers die als ‘solidaire samenleving’ de basis van ouders kunnen helpen versterken. Samen onderzoeken we hoe de psychologie van ouderschap en de ouderschapstheorie van Alice van der Pas daarbij helpend kan zijn.

Sprekers:
Peter Gielissen (gespreksleider Autismecafés voor en door ouders, en professioneel nieuwsgierig als journalist) gaat in gesprek met Sandra van Gameren (gezondheidspsycholoog en auteur van oa Preventie van kindermishandeling, wie doet wat? en Leven met een psychisch zieke ouder) over beschermende factoren en de weerbarstige praktijk van alledag.

Programma:

14.00 uur Inloop met koffie en thee

14.30 uur Peter Gielissen in gesprek met Sandra van Gameren

15.20 uur Koffie – en theepauze

15.40 uur In gesprek met de zaal

16.30 uur Netwerkborrel

17.30 uur Einde


Doelgroep:
De expert-meetings van het vaktijdschrift Ouderschapskennis zijn voor iedereen die in zijn werk ouders ontmoet. Om kennis op te doen maar ook om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het behartigen van de belangen van ouders, in gesprek gaan met het ouderperspectief als uitgangspunt, de psychologie van ouderschap doorgronden – dat is en blijft complexe materie.

Deelnamekosten € 159 ex btw
Abonnees Ouderschapskennis € 119 ex btw
Studenten € 49 euro ex btw (beperkt aantal kaarten beschikbaar)

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.Aanmelden