Helaas hebben we dit symposium moeten annuleren. Onze excuses voor het ongemak. Kijk voor meer symposia of congressen op onze congresagenda.
VVE maar dan anders: verwonderen, verkennen en experimenteren: spelenderwijs de toekomst in!
Expert-Meeting Ouderschapskennis
Samengestelde gezinnen; de moet- en mijdregels op weg naar stiefsucces
Congres over signalering, handelingsverlegenheid en de aanpak van huiselijk geweld.
Het complete programma

*GEANNULEERD* Middagsymposium Kinderen uit de Knel

28 mei 2019

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 109,00
Wegens de pensioenstaking van het openbaar vervoer op 28 mei hebben wij helaas moeten besluiten om de bijeenkomst te annuleren.

Naar aanleiding van het verschijnen van twee publicaties:
- Kinderen uit de Knel, 3e herziene druk
- Kinderen uit de Knel Werkboek, voor ouders
Erik van der Elst, Jeroen Wierstra, Margreet Visser & Justine van Lawick

Scheidingen die steeds verder escaleren, vechtscheidingen: ze komen te vaak voor. Waar er kinderen in het geding zijn is dit niet acceptabel.

Kinderen uit de Knel is een interventie voor ouders verwikkeld in een vechtscheiding en voor hun kinderen. De interventie richt zich op ouders die al meer dan een jaar gescheiden zijn, tussen wie de strijd escaleert en bij wie de kinderen uit beeld raken. Op ouders die niet tot overeenstemming kunnen komen over een goede organisatie van het ouderschap en in strijd blijven over kwesties zoals zorg voor de kinderen, wonen en geld.

Kenmerkend voor deze vernieuwende aanpak is de groepsgewijze benadering van zowel de ouders als de betrokken kinderen, waarbij het zwaartepunt ligt bij de ouders. Doel is het de-escaleren van de strijd en het weer centraal stellen van de kinderen. Op die wijze komt de omgeving van de kinderen weer in balans, wordt het weer veilig en kunnen zij zich weer verder ontwikkelen.