Ouderschapskennis expert-meeting: Lastige oudergesprekken bij scheiding

16 april 2019

Locatie: Bildung.city
Prijs: € 159,00

Expert-Meeting Ouderschapskennis


Lastige oudergesprekken bij scheiding
Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op www.160419.logacom.nl


Als partners gaan scheiden en er zijn ook kinderen, dan blijven de ex-partners samen ouders. Voor altijd. Dat vraagt om een reorganisatie van het ouderschap. Hoewel iedereen snapt dat goede afspraken maken voor iedereen in het gezin van belang is, valt het nog niet mee om tot die goede afspraken te komen. Laat staan om je er vervolgens aan te houden. Het is de dagelijkse praktijk van mediators, kinderrechters en scheidingsbemiddelaars om daarin een weg te zoeken. We weten wat kinderen nodig hebben om zonder al te veel kleerscheuren een scheiding te overleven.

Hoe ga je in gesprek met ouders om hen te verleiden het beste voor hun kind te doen? En wat kan je helpen in die soms lastige gesprekken met ouders?

De Ouderschapskennis expert-meetings bieden tijd en ruimte om met collega’s stil te staan bij wat ouders nodig hebben om hun ‘werk’ goed te doen. En natuurlijk ook wat professionals nodig hebben om met ouders te werken. Een inspirerende gast vertelt zijn verhaal en er is volop ruimte om daarna samen in gesprek te gaan onder leiding van een deskundige gespreksleider. Om vervolgens geïnspireerd en vol goede moed de werkvloer weer op te gaan.

Sprekers
Greet Meesters, gespreksleider, auteur van Kind en Echtscheiding en trainer voor kinderrechters ‘in gesprek met kinderen en ouders’. Makiri Mual, voorzitter Nederlandse vereniging mediators in strafzaken, familiemediator en relatietherapeut.

Programma

14.00 uur Inloop met koffie en thee

14.30 uur Greet Meesters in gesprek met Makiri Mual
Greet Meesters (gespreksleider, auteur van Kind en Echtscheiding en trainer voor kinderrechters ‘in gesprek met kinderen en ouders’) gaat in gesprek met Makiri Mual (voorzitter Nederlandse vereniging mediators in strafzaken, familiemediator en relatietherapeut) over goede intenties en de weerbarstige praktijk van alledag.

15.20 uur Koffie – en theepauze

15.40 uur In gesprek met de zaal

16.30 uur Netwerkborrel

17.30 uur Einde


Doelgroep
De expert-meetings van het vaktijdschrift Ouderschapskennis zijn voor iedereen die in zijn werk ouders ontmoet. Om kennis op te doen maar ook om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het behartigen van de belangen van ouders, in gesprek gaan met het ouderperspectief als uitgangspunt, de psychologie van ouderschap doorgronden – dat is en blijft complexe materie.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.