Middagsymposium Ondernemen(d) met autisme

28 november 2018

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 139,00
In Nederland wonen naar schatting 190.000 mensen met de diagnose autisme. Ruim tweederde van hen neemt niet deel aan het arbeidsproces. Zij hebben vaak het stempel ‘arbeidsgehandicapt’ en werk is voor hen niet de belangrijkste bron van inkomsten. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

Het vinden en behouden van werk is voor mensen met autisme een uitdaging. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo kunnen zij bijvoorbeeld overprikkeld raken door omgevingslawaai of felle verlichting op hun werkplek. Ook communicatie met collega’s of klanten kan relatief veel energie kosten. Sommige werkgevers houden hier rekening mee door werkplekken of werktijden aan te passen. Andere werkgevers nemen mensen met autisme niet aan uit angst voor extra kosten, bureaucratie of vanwege andere vooroordelen.

Meer informatie over deze middagsymposium vindt u op http://281118.logacom.nl

Een andere optie om aan werk te komen is zelf ondernemer worden. Op die manier kan iemand met autisme zijn eigen werkzaamheden bepalen, zijn eigen tijd indelen en zijn eigen werkomgeving kiezen. Tijdens het symposium delen ondernemers met autisme hun ervaringen. Zij vertellen waarom zij voor zichzelf zijn begonnen en wat de voor- en nadelen zijn van een bestaan als zelfstandige. Hun verhalen en adviezen kunnen een inspiratiebron zijn voor andere mensen met autisme.

Doel
Het doel van het symposium is te laten zien welke mogelijkheden iemand met autisme heeft om werk te vinden en te behouden. Zelfstandig ondernemen is daarbij duidelijk ook een optie. De rode draad van de middag is: wat maakt het lastig om te werken met autisme? Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen grote en kleine werkgevers bijdragen aan meer inclusiviteit? En welke mogelijkheden hebben mensen met autisme zelf? Bijvoorbeeld: ondernemen.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit professionals die werken met mensen met autisme, hen begeleiden naar werk of in werksituaties en/of hun arbeidsparticipatie willen vergroten, zoals jobcoaches, werkgevers en hrm-medewerkers. Uiteraard is ook iedereen met autisme welkom, omdat we willen laten zien dat zelfstandig ondernemen met autisme een goed alternatief kan zijn.

Programma

13:00 Inloop
13:30 Opening
Presentator: Gijs Horvers
13:40 “Werken met een beperking zoals autisme: wat maakt het lastig?”
Gijs Horvers en Barbara de Leeuw
14:10 “Naar een inclusieve arbeidsmarkt”
Henny Mulders / adviseur Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie UWV

15:00 Pauze

15:30 “Defensie als inclusieve werkgever”
Marc van den Burgh, Defensie
16:00 “Aan de slag met autisme bij de normaalste zaak van de wereld”
Niels van Buren - Swink
16:30 “Zo kan het ook: ‘Ondernemen met autisme’'
Anouschka Schutte
Germo Bekendam
Marijn Bon
17:00 Borrel
17:30 Afsluiting

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 139,00 excl. BTW, dit is inclusief het boek Ondernemen(d) met autisme , consumpties en borrel na afloop.

Korting:
Komt u samen met collega's? Dan hebben wij voor u een aantrekkelijke meerpersoonskorting die oploopt tot 10%! Studenten krijgen bij vermelding van hun studentnummer € 29,- studentenkorting. Heeft u autisme? Dan kunt u voor €50- (excl. BTW), het middagsymposium bijwonen met kortingscode 28KORT.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.