Pubercongres

5 juni 2018

Locatie: Spant, Bussum
Prijs: € 295,00
De puberteit is een dynamische periode met uitdagende kansen. Tijdens de roerige en veelbewogen periode van de puberteit hebben pubers te maken met groei en ontwikkeling op allerlei gebieden, lichamelijk , sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Er verandert veel. Pubers groeien uit van een afhankelijk kind tot een zelfstandig volwassene. Dit is een vele opzichten een zeer interessante periode. Vaak worden pubers geassocieerd met lastig en opstandig gedrag. Ze luisteren niet, of selectief. Ze richten zich steeds meer op leeftijdsgenoten, nemen meer afstand van hun ouders, ontwikkelen een eigen stijl. Maar hoe komt dat nou? Wat is de uitdaging in de omgang met pubergedrag? Welke handvatten zijn er om pubers te begeleiden in deze belangrijke ontwikkelingsfase?

Deze dag biedt u een breed scala aan onderwerpen. Kennis en achtergronden van verschillende invloeden op de ontwikkeling van pubers zetten u aan het denken. Bent u nieuwsgierig naar positieve visies en nieuwe werkwijzen? Kom dan naar het Pubercongres!

Doelgroep:
Dit congres is ontwikkeld voor psychologen, psychiaters, huisartsen, leraren, zorgcoördinatoren, mentoren, leerlingbegeleiders, therapeuten, (jeugd)hulpverleners die in hun werk met jongeren te maken hebben.

Informatie:
Meer informatie en het volledige programma kunt u nalezen op de congreswebsite www.pubercongres.nl