9e Jaarcongres LVB


Datum: 18 september 2018
Locatie: Regardz, Zwolle
Prijs: 279.00 excl. btw

Aanmelden

Na acht mooie en succesvolle congressen organiseert Logacom in samenwerking met uitgeverij SWP alweer de 9e editie van het LVB congres! Deze 9e editie vindt plaats op dinsdag 18 september 2018.

De afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek scherper in beeld gekomen. Dit stelt ook het Landelijk Kenniscentrum LVB. Er zijn ongeveer 2,2 miljoen Nederlanders met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij soms licht verstandelijk beperkt genoemd.

Daarnaast is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) steeds complexer geworden. Die problemen zijn lastig te herkennen en te beoordelen en omdat LVB’ers zichzelf vaak overschatten en niet willen onderdoen voor anderen, hebben ze de neiging zorg en ondersteuning te mijden. Ook de omgeving overschat deze groep dikwijls, met als gevolg dat LVB’ers worden overvraagd. Gevolg is dat er nog meer problemen en frustraties ontstaan die uiteindelijk tot gedrags- of verslavingsproblemen of zelfs tot criminaliteit kunnen leiden.

Het congres waar professionals die werken met LVB'ers elkaar ontmoeten, kennis delen en nieuwe kennis opdoen!

Het programma is nog in ontwikkeling, maar zal zeker weer vol zitten met inspirerende en ervaren professionals die vertellen over hun kennis en ervaring op het gebied van mogelijke nieuwe projecten, methodes of interventies.
Doelgroep:
professionals werkzaam met LVB'ers in/bij jeugdzorg, welzijn, GGZ, (speciaal)onderwijs, verslavingszorg, politie, reclassering en rechterlijke macht.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit voor 1 juni 2018 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting en betaalt u €251,10 (excl. btw) voor uw deelname!

Informatie:
Meer informatie en het programma kunt u vinden op de congreswebsite www.lvbcongres.nl

Aanmelden