4e Congres (Psycho)Trauma


Datum: 27 maart 2018
Locatie: Meervaart, Amsterdam
Prijs: 295.00 excl. btw

Aanmelden

4e Congres (Psycho)Trauma

In 2018 organiseren wij alweer de 4e editie van het traumacongres.
De cijfers liegen er niet om: vier op de vijf mensen maken in het leven één of meerdere schokkende gebeurtenissen mee. Van hen ontwikkelt 10% een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Als hulp-, zorg- of dienstverlener heeft u tijdens uw werk regelmatig te maken met cliënten en patiënten die traumatische ervaringen te verwerken hebben. De signalering, begeleiding en behandeling van getraumatiseerde mensen is een belangrijke, maar geen gemakkelijke opgave.
Voor het congres (Psycho)Trauma is een aantal experts bijeen gebracht die ieder vanuit een eigen invalshoek informatie bieden over zienswijze, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Zo leert u over gevolgen van trauma's en verneemt u welke nieuwe innovatieve trauma-behandelmethodieken er zijn.

Doelgroep:
Het congres (Psycho)Trauma is bedoeld voor professionals die werken met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een trauma. Professies die hiertoe behoren zijn jeugdartsen, GGD-artsen, jeugdbeschermers, jeugdzorgwerkers, docenten, sociotherapeuten, (kinder- en jeugd)psychiaters, SPV’ers, therapeuten, gz-psychologen, (kinder- en jeugd)psychologen, orthopedagogen, eerstelijnspsychologen, ergotherapeuten en gezinscoaches.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 10 februari 2018 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting en betaalt u €265,50 (excl. btw) voor uw deelname! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Informatie:
Meer informatie en het programma leest u op de congreswebsite www.traumacongres.nl

Aanmelden

Deelsessies:


1. Inleiding op psychotrauma: Klachten, typen en behandelmogelijkheden
2. Welbevinden therapie bij PTSS
3.Trauma en zelfbeschadiging; hoe snijdt u het onderwerp aan?
4. Slapende Honden? Wakker maken! Een behandelmethodiek voor chronisch getraumatiseerde kinderen
5. Innovatieve behandelmogelijkheden van complexe PTSS in de residentiële zorg voor (LVB)jeugd
6. Kijken door een traumabril: moeten we preverbaal trauma serieus nemen? Zo ja: waarom en hoe?
7. Psychosociale ondersteuning van (mogelijk) getraumatiseerde vluchtelingenkinderen op school
8. Psychotrauma: opvang na een schokkende gebeurtenis