Kenniscongres Stoornissen


Datum: 14 december 2017
Locatie: ReeHorst, Ede
Prijs: 295.00 excl. btw

Aanmelden

In 1 dag een kennis-update over stoornissen!

De 6e editie van het Kenniscongres Stoornissen is ingepland! Het congres vindt plaats op donderdag 14 december in Congrescentrum ReeHorst te Ede.

Het woord 'stoornissen' is steeds vaker een besmet begrip. Het wordt geassocieerd met etiketteren van bijvoorbeeld kinderen en jongeren om hen in een DSM-hokje te kunnen plaatsen. Handig voor behandelaars, maar stigmatiserend en hinderend voor de betrokken jongeren zelf. Natuurlijk zijn sommige kinderen en jongeren druk, opstandig, depressief of hebben sommigen moeite met verwerking van informatie. Dit dient niet te worden genegeerd, alleen preciezer en/of anders te worden bejegend.
Het Kenniscongres Stoornissen zoals dat nu voor de vijfde keer plaatsvindt, werkt vanuit het idee dat het begrip ‘normaal’ veel breder is dan in het dagelijkse professionele leven van diagnostici, behandelaars, sociaal werkers of onderwijzers wordt gehanteerd. Een goed voorbeeld is dat een druk kind meestal niet het etiket ADHD verdient en een sombere gedachte niet automatisch betekent dat iemand depressief is. .

Logacom werkt momenteel nog aan de definitieve programmering voor dit congres. Zodra er meer informatie beschikbaar is, dan vermelden wij dat op de congreswebsite www.kenniscongres.nl

Doelgroep:
Dit congres is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn als: Intern begeleider, docent, remedial teacher, mentor, zorgcoördinator onderwijs, (school) maatschappelijk werker, jeugdhulpverlener, jeugdarts, GGD-arts, (kinder- en jeugd) psychiater, SPV-er, therapeut, GZ-psycholoog, (kinder- en jeugd) psycholoog, orthopedagoog, eerstelijnspsycholoog, logopedist en ergotherapeut.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 1 oktober 2017 dan ontvangt u ruim 10% EARLY BIRD korting en betaalt u slechts €265,- (excl. btw) voor uw deelname! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Aanmelden