Preventiecongres


Datum: 25 januari 2018
Locatie: Meervaart, Amsterdam
Prijs: 295.00 excl. btw

Aanmelden

Op 25 januari 2018 organiseert GZNDHDSZRG (partner van Uitgeverij SWP en Logacom) met steun van GGD Amsterdam en GGD GHOR Nederland Het Preventiecongres. De ochtend van congres wordt georganiseerd door Logacom en naar aanleiding van het boek van Paul van der Velpen dat in januari verschijnt. De middag wordt ingevuld en verzorgd door de GGD met daarin vooral aandacht voor preventie in de politiek.

Tijdens dit congres wordt aandacht besteed aan onder andere drie preventiepeilers:
  • Opvoeding
  • Ongezond gedrag
  • Ongezonde omgeving
Het programma is nog in ontwikkeling, maar de volgende sprekers kunt u in ieder geval verwachten:
  • prof.dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie,
  • prof.dr. Jaap Seidel, hoogleraar voeding en gezondheid,
  • drs. Paul van der Velpen, tot 1 juli 2017 algemeen directeur, GGD Amsterdam-Amstelland,
  • Eric van der Burg, wethouder Zorg & Welzijn gemeente Amsterdam en
  • Aartjan Beekman, hoofd afdeling Psychiatrie VUmc, Lid Raad van Bestuur GGZ inGeest.
Naast de plenaire lezingen zijn er in twee rondes deelsessies te volgen. Thema's en onderwerpen die deze dag aan bod komen zijn: obesitaspreventie, tabakspreventie, cardiovasculair risico, gezonde leefomgeving, sociale marketing, Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht en preventie van angst- en stemmingsstoornissen.

Aan het einde van de dag vindt een paneldiscussie plaats met politici en vertegenwoordigers van diverse organisaties over het belang van een Preventieakkoord. Deze interactieve discussie, waarbij ook uw vragen welkom zijn, wordt in goede banen geleid door Harmke Pijpers, bekend van BNR Nieuwsradio.

Momenteel werkt GZNDHDSZRG nog aan het programma. Binnenkort volgt meer informatie en het volledige programma op de congreswebsite www.preventiecongres.nl

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 1 oktober 2017 dan ontvangt u ruim 10% EARLY BIRD korting en betaalt u slechts €265,50 (excl. btw) voor uw deelname! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Aanmelden