Jaarcongres Huiselijk Geweld


Datum: 21 november 2017
Locatie: Meervaart, Amsterdam
Prijs: 295.00 excl. btw

Aanmelden

Zien, durven, doen!

De 4e editie van het Jaarcongres Huiselijk Geweld is alweer ingepland! Het congres zal plaatsvinden op dinsdag 21 november in Congrescentrum De Meervaart te Amsterdam.

Een miljoen mensen in Nederland wordt jaarlijks slachtoffer van huiselijk geweld. Tussen de 200.000 en 230.000 personen hebben zelfs te maken met ernstig of herhaald huiselijk geweld. Geweld in de privésfeer – of geweld in afhankelijkheidsrelaties – kent allerlei variaties. Denk aan: partnergeweld, kindermishandeling, kinderen die getuige zijn van geweld tussen hun ouders, kinderen die hun ouders mishandelen, mantelzorgers wiens zorg ontspoort, jongeren die te maken hebben met beperkte vrijheden om de familie-eer te waarborgen, verkeringsgeweld en grensoverschrijdingen via internet.

Huiselijk geweld is een complex vraagstuk, voor zowel de betrokkenen zelf als de betrokken professional. De aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling zorgt door de decentralisaties, voortschrijdende inzichten en andere manieren van werken bovendien voor heftige debatten en veel dynamiek in de sector. Ook de transitie van de jeugdzorg naar gemeenten schudt de aanpak van geweld in huiselijke kring flink op.

Dit congres gaat over handelen en handelingsverlegenheid om slachtoffers te helpen en huiselijk geweld te verminderen.

Fier en Logacom werken momenteel nog aan de definitieve programmering voor dit congres. Zodra er meer informatie beschikbaar is, dan vermelden wij dat op de congreswebsite www.huiselijkgeweldcongres.nl

Doelgroep:
  • Professionals in de gemeente en wijk: leden sociale wijkteams, buurtregisseurs, huisartsen, GGD, onderwijs
  • Justitiële domein: Politie, officieren, rechters, veiligsheidshuizen, reclassering
  • Hulpverlening in brede zin: jeugdzorg, maatschappelijke opvang, vrouwenhulpverlening, psychotherapeuten, GGZ, medische centraEARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 29 september 2017 dan ontvangt u ruim 10% EARLY BIRD korting en betaalt u slechts €265,- (excl. btw) voor uw deelname! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Aanmelden